tiistai 13. maaliskuuta 2012

Nopea lounas karpisti


Mustapippuriketsuppi on pari päivää ollut kova juttu, sama meininki näyttää jatkuvan edelleen. :)
Paistelin tänään lounaaksi maailman helpoimpia jauhelihapihvejä. Ainoat raaka-aineet ovat jauheliha ja grillimauste. Muotoilin jääkaappikylmästä jauhelihasta kiinteitä pihvejä, reilu 100g kukin, ja paistoin pannulla. Paistovaiheessa nakkasin pihvin molemmille puolille grillimaustetta. Toki suola ja pippurikin käy. Pihvit pysyvät mainiosti kasassa, kananmunia ja korppujauhoja ei tarvita!
Jälkilämmöllä hauduttelin kaveriksi vielä kananmunia, joista omaani jätin keltuaisen kokonaiseksi, raa'aksi. Mitä herkkua! :)

3 kommenttia:

  1. Siis oikeastiko pysyvät kasassa!? :O En ole koskaan edes viitsinyt kokeilla kun aina on jotenkin ollut vahvassa se ajatus, että joku "kasassa pitelevä aine" täytyy aina olla. Toisaalta, kyllä se yksi kananmuna on ihan poikaa taikinaan, korppu- ym. jauhoille en näe tarvetta.

    On kertakaikkiaan naurettavaa (itkettävää) lukea kaupan jauhelihapihvien tuoteselosteita kun tietää, miten vähillä raaka-aineilla biffit ihan todellisuudessa valmistuvat. Ja nyt raaka-aineet supistuivat yhteen! =)

    Herkullisen näköinen annos. Mielestäni on suorastaan rikollista lukijoita kohtaan, että ruokabloggaaja on myös taitava kuvaaja ;D Täällä lueskelen vesi kielellä. Argh. Tosin minä en kelpuuta puoliraakoja kananmunia, hyi olkoon. :P Mustapippuriketsuppi kuulostaa kiehtovalta, vaikkakin noh.. lisäaineiselta tavaralta.

    Kiitos tästä ja mukavaa maaliskuuta sinne päin!

    VastaaPoista
  2. Juu pysyy ne! :) Jauhelihasta kannattaa tosiaan "vaivata" kaikki ilma pois, jotta lopputulos on hyvä. Tämä onnistuu helposti pihvin muotoiluvaiheessa. Ja kannattaa muistaa laittaa pihvin kuumalle pannulle, ei lämpimälle. :)

    Mitä tulee ketsuppiin, se on itse asiassa kaukana teollisesta lisäainemössöstä.
    Mustapippuriketsupin ainesosat ovat seuraavanlaiset: Tomaattisose 80%, sokeri, etikka, suola, maissitärkkelys, mustapippuri ja mausteuutteet (mm. kaneli ja cayennepippuri). Siinäpä se, ja maistuu oikeasti pippuriselle, tykkään! :)

    Hienoa kuulla, että kuvat herättävät muidenkin ruokahalun! :) Ehkäpä pikkuhiljaa pääsemme ajatuksesta, että terveellinen, vähähiilihydraattinen ja lisäaineeton ruoka olisi ankeaa ja yksipuolista, mitä se ei ole. Toivottavasti kuvani/ruokani puhuvat jatkossakin tämän asian puolesta. :P

    VastaaPoista
  3. Ai hitsi, nälkähän tässä tulee näitä katsellessa. Täytyy varmaan tässä joku päivä itsekin paistaa pihvejä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...