keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kanasalaatti 2.0


Yksi on ylitse muiden, tai ainakin melkein. Herkullinen kanasalaatti on ehdottomasti yksi lempiruoistani. Kanan mausteita, kastiketta ja kasviksia vaihtelemalla kanasalaattia voi varioida varsin rohkeasti. Vain mielikuvitus, jos sekään, on rajana.

Eilisen kanasalaattiin käytin kokonaisena paistetusta kanasta irroitetut rintaleikkeet, pilkoin ne sopiviksi suupaloiksi, maustoin currylla ja paistoin kookosöljyssä. Salaattiin käytin ihan peruseväitä: jääsalaattia, tomaattia, tuorekurkkua ja punasipulia. Lisämakua antoivat marinoidut valkosipulinkynnet, fetajuustokuutioit (25% rasvaa) ja jalapenotäytteiset vihreät oliivit.
Jotta kanasalaatti ei missään nimessä jäisi liian kevyeksi, valmistin vielä smetanapohjaisen (20%) kastikkeen, johon pilkoin palan tuoretta punaista chiliä ja yhden valkosipulinkynnen. Kastiketta maustoi currymauste, Herbamare-yrttisuola, mustapippuri, sitruunamehu ja ripaus sokeria.

Lopuksi sekoitin salaatin, lämpimän kookos-currykanan ja kastikkeen huolellisesti keskenään ja nautin heti. Helppoa ja hyvää! :)

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...