maanantai 13. toukokuuta 2013

Ruokasuunnitelma, jämät käyttöön!

Näin herkutellaan tällä viikolla:  porsaan kylkiviipaleilla ja kasviksilla täytetty mantelileipä, ei juustoa (vanha kuva)

Viime viikolla ruokaan upposi aivan tuhottomasti rahaa (100€), kiitokset siitä poissaolollaan loistavalle ruokasuunnitelmalle. Onneksi aivan kaikkea ruokaa emme kuitenkaan onnistuneet tuhoamaan, joten tällä viikolla on vuorossa jämäruokaviikko. Pyrin koostamaan ateriat pitkälti jo kaapeista löytyvillä tarvikkeilla. Lihaa, kananmunia, kasviksia ja voita tarvitaan lisää, mutta ruokalaskun on pakko olla tällä viikolla pienempi! 

Tämä viikko on historiallinen myös siinä mielessä, että suunnitelmissa on valmistaa elämäni ensimmäinen hirvipaisti! Vähän kyllä jännittää, miten tämä likka onnistuu.. :)

Ruokasuunnitelma

Maanantai: 
mausteinen kana-riisi-parsakaalipaistos
karppisubi (kinkku)
banaanilettuja

Tiistai:
heraproteiinijuoma
 mausteinen kana-riisi-parsakaalipaistos
kaali-jauhelihakeitto, marjakiisseli

Keskiviikko:
meetvurstimunakas
kaali-jauhelihakeitto, marjakiisseli
 porsaan kylkiviipaleilla täytetty mantelileipä (iso)

Torstai:
sillivoileipä, keitettyjä kananmunia
kaali-jauhelihakeitto. marjakiisseli
hirvipaisti, juuresmuusi

Perjantai:
hirvipaisti, juuresmuusi
porsaan kylkiviipaleilla täytetty mantelileipä (iso)
marjoja ja kookoskermaa

Kaikessa hiljaisuudessa olen alkanut sisäistää varsin mukavan määrän paleo-ruokavaliosta. Aivan täydellisestä mallisuorituksesta ei kuitenkaan voida puhua, mutta uskon, että hiljaa hyvä tulee. Isoin muutos on tapahtunut maitotuotteiden karsimisessa (lihan laatuun tahtoisin panostaa enemmänkin, mutta rahat eivät siihen taida riittää). Kuvittelin, että kaltaiselleni kermalallille olisi melkoinen haaste luopua maitotuotteista, mutta toisin kävi. Homma on itse asiassa sujunut yllättävänkin helposti. Juustoa ja rahkaa emme ole enää pariin viikkoon ostaneet lainkaan ja kahvissakin käytän kookoskermaa jo automaattisesti. Valmistamani ruoat ovat nykyisin valmistettu (voita lukuunottamatta) ilman maitotuotteita. Eikä tee edes tiukkaa! Millähän sitä itseään haastaisi seuraavaksi.... :D

Nyt suuntaan kauppaan ostamaan puuttuvat ainesosat viikon ruokiin, palaillaan! :)

2 kommenttia:

 1. Miten huolehdit riittävästä kalkin saannista paleo-ruokavaliolla? Otatko apua purkista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan mieti kalsiumin saantia lainkaan. Olen lukenut asiasta useammastakin lähteestä ja todennut, että pelkkä kalsiumin syöminen vaikuttaa erittäin heikosti luuntiheyteen (sitä varmaan hait takaa?). Lisäksi useissa tutkimuksissa on todettu runsaan kalsiumin saannin olevan yhteydessä sydän- ja verisuonisairauksiin ja lisäävän sitä kautta mm.riskiä sydänkohtauksille.

   Enemmän painoarvoa laskisin kehon happo-emästasapainolle, riittävälle D-vitamiinin saannille ja monipuoliselle liikunnalle. Imeytyäkseen kalsium tarvitsee D-vitamiinia, se lienee maitopurkin kyljestäkin jo tuttu sanonta. Happamasta kehosta (jota länsimainen ruokavalio aiheuttaa) kärsivillä osteoporoosi on huomattavasti yleisempää.

   Maitotuotteet eivät suinkaan ole ainoa kalsiumin lähde. Erilaiset kaalit ja mm. mantelit sekä siemenet (joita mantelileivän muodossa syön käytännössä päivittäin) sisältävät kalsiumia varsin mukavasti.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...