Kuvan kakussa poikkeuksellisesti kaikki lohi pyöräytetty blenderissä smetanan kanssa. |
Lohikakku:
n. 12 annosta
Pohja:
150 g gluteenitonta näkkileipää
75 g voita
2 rkl tuoretta tilliä
Täyte:
1 prk (350g) 20% smetanaa
200 g kylmäsavulohta
½ punasipuli
½ sitruunan mehu
1 tl sitruunapippuria
2 rkl tuoretta tilliä
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
(suolaa)
Jauha näkkileipä tasaiseksi muruksi, kaada leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle (myös reunoilla leivinpaperi!) Sulata voi kattilassa, lisää silputtu tilli.
Lisää voi-tilliseos näkkärimurun päälle, sekoita tasaiseksi taikinaksi, painele tiiviiksi pohjaksi. Laita jääkaappiin tekeytymään täytteen valmistuksen ajaksi.
Sekoita monitoimikoneessa/blenderissä smetana, puolet kylmäsavulohesta, punasipuli, tillisilppu ja sitruunapippuri. Pilko loput kylmäsavulohesta veitsellä pieneksi.
Aseta liivatelehdet kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi. Vaahdota kuohukerma.
Kuumenna kattilassa puolikkaan sitruunan mehu, purista liivatteesta ylimääräinen neste pois ja sulata kuuman sitruunamehun joukkoon.
Sekoita kulhossa kermavaahto, lohipalat, lohi-smetanatäyte ja sitruuna-liivateseos ja kaada näkkäripohjan päälle. Anna tekeytyä kylmässä yön yli. Nam! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti