maanantai 1. lokakuuta 2012

Goodbye vihoittelevat viisurit, ei tule ikävä

Ylihuomenna, keskiviikkona, suuntaan nokkani kohti hammaslääkäriä, jossa minulta poistetaan jäljellä olevat kaksi viisaudenhammasta. Sen takia loppuviikon ruokavaliossa joudun ottamaan huomioon sen, että leukani aukeaa muutaman päivän ajan arviolta n. 1-2cm verran. :D

Monet kuvittelevat, että viisaudenhampaan poiston jälkeen ruokavalio olisi parin päivän ajan erittäin ankea, sisältäen vain hedelmäpilttiä ja kylmää, mausteetonta kasvissosekeittoa. Itse en suostu näin ravinto/kaloriköyhään ruokaan vajoamaan viisureiden poiston takia, tarvitseehan kroppa enegiaa toipuakseen leikkauksesta!

Vajaa vuosi sitten poistattaessani ensimmäiset kaksi viisuria, leivoin itselleni kerrassaan ihanan makuisen 5000 (!) kalorin kakun, jota söin useamman päivän, avokki pääsi myös osingoille. :)

Kakku on erittäin helppo tehdä, sillä siihen tarvitaan vain kahta ainesosaa: kuohukermaa ja tummaa suklaata. Tarkemman ohjeen kuvan kanssa laittelen myöhemmin. :)

Yksi pala kakkua sisältää:

Hh: 7 g
P: 2 g
R: 24 g
kcal: 250

Neljä palaa/pv: 1000 kcal! :)

Tällä kertaa käännän viisureiden poiston iloksi hemmottelemalla itseäni myös lohihyytelökakulla ja mausteisella kana-kasvissosekeitolla. 

Täytyy vain toivoa, että leikkaus sujuu yhtä hyvin kuin viimeksi. Silloin homma oli huoneeseen astumisesta laskien n. 15 minuutissa ohi. Kahden hampaan verran köyhtyneenä päästyäni kotiin otin buranan ja pidin jääpalapussia poskella tasaisin väliajoin. Verenvuoto asettui suht nopeasti siedettävään tihkuvuotoon, joka loppui sekin iltaa kohden mentäessä. Koko päivän söin jääkaappikylmää kermaista suklaakakkua ja löhösin sohvalla. Mitään kipuja ei tuntunut missään vaiheessa! Seuraavana päivänä olin täysin voimissani, lukuunottamatta sitä, ettei suu vain auennut senttiä enempää ja hymyily oli hieman haastavaa. :D

Tällä kertaa en ole lähellekään niin peloissani viisureiden poistosta kuin viimeksi, onneksi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...