tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kuntokuurini kulmakivet

Kropparemppa etenee, mutta miten... Alle listasin hieman asioista, joille kuntokuurini perustuu

Sopivat tavoitteet, stressin minimointi

Hyvää ruokaa mulle ja avokille ja stressistä ei tietoakaan! :)

Aikaisemmista epäonnistumisista elämäntaparemonttien kohdalla olen ottanut opikseni. Vaikka aikaraja on tiukka ja mekon on mahduttava 16.8. päälle, en silti ota asiasta stressiä, suunnittele tietyn kilo- tai senttimäärän karistamista viikon aikana. En lainkaan. Liian tarkka kropan syynääminen on saanut luvan jäädä.

Yksi parhaita päätöksiä oli toteuttaa projektini siten, että se etenee omalla painollaan, hyvinvoinnin ehdoilla. Luotan kroppani olevan mekon vaatimassa kunnossa, kunhan vain syön oikein, liikun ahkerasti enkä stressaa turhia. Mekko menee tälläkin hetkellä päälle ja joka viikko paremmin. Kiitokset tästä kuuluu realistiselle tavoitteelle. Motivaatio pitäytyä hyvissä elämäntavoissakin on korkea, kun tietää tavoitteen olevan jo varsin lähellä. :)

Ruokavalio

Mitä tulee ruokavaliossa pysymiseen, olen onnekas. Avokkini on mukana hommassa 100%, tosin sillä erotuksella,  ettei kauniisti päälle mahtuva mekko ole hänen palkintonsa. :D Sovimme yhdessä, että ruokakaappeihin ei hankita mitään sellaista, minkä tiedämme hidastavan projektin etenemistä. Olen siis ostanut kaappiini vain ruokaa, jonka tiedän olevan hyväksi niin mielelle kuin keholle. Paljon kasviksia (+silloin tällöin bataattia), sopivasti lihaa/kanaa/kalaa sekä laadukasta rasvaa (voita, kookosöljyä ja MCT-öljyä). Muuta emme tarvitse.

Jauhelihakastiketta, tuoresalaattia, viinilehtikääryle, tuorejuustolla täytetty chili sekä pastan tilalla rehellistä tomaattia!

Mansikkasmoothie MCT-öljyllä

Monien kompastuskivi kesällä on varmasti alkoholi. Tämänkin asian suhteen päätin olla stressaamatta. Alkoholi ei kuulu tämän kesän ruokavalioon, piste. Se, etten juo muutamaa kylmää, kuivaa omenasiideriä kuumana kesäpäivänä terassilla vaikka joskus olisin saattanut niin tehdä, on ollut yllättävän helppoa. Eilen join ensimmäistä kertaa alkoholia sitten juhannuksen, saunan jälkeen yhden kuivan omppusiiderin, hurjaa. Nautin joka siemauksesta, mutta tiesin, että enempää en tarvitse (enkä kaivannutkaan). :)


Lisäravinteet

Tällä hetkellä purkista tulee otettua omega-3:sia ja magnesiumia sekä nyt muutaman päivän ajan on mennyt Now Foodsin Thyroid Energy- valmistetta, joka on kilpirauhasen toimintaa tukevaa lisäravinne. Se sisältää B6 ja B12-vitamiinia, foolihappoa, jodia, sinkkiä, seleeniä, kuparia, L-tyrosiiniä sekä pienet määrät guggulia (ei mitään hajua, onko suomennos oikein) ja ashwagandhaa.Liikunta

Ensimmäiset vajaa pari viikkoa annoin kropan tottua uuteen ruokavalioon ja liikuin varsin maltillisesti. Liikkumatta silti en ole ollut vaan hyötyliikunta, minulla varsin runsas sellainen, on edelleen päivittäin mukana. Tälläkin hetkellä mietin, lähtisinkö käymään kirjastossa 7 km päässä pyörällä (=14 km hyötyliikuntaa pyöräillen).

Kiinteytymistä vauhdittamaan haastoin itseni tekemään Jillian Michaelsin Ripped in 30- ohjelman, joka yhdistää sopivasti lihaskuntoa ja aerobista harjoittelua. Käsipainot ohjelmassa esiintyvillä jumppaajilla ovat varsin säällittävän kokoiset, silmämääräisesti arvoiden 1-1,5kg. Itse tykkään hieman muhkummasta ja suoritan treenin 2,8 kilon käsipainoja hyödyntäen. Ohjelma on nimensä mukaisesti 30 päivän mittainen, joista jokaiselle neljälle viikolle on oma asteittain vaikeutuva treenivideonsa. Treeni on pakattu varsin kompaktiin 30 minuutin muotoon, mikä sopii minulle enemmän kuin mainiosti.

Eilen Ripped in 30 -ohjelmaa suorittaessani naureskelin kiinteytymisen olevan varmasti taattu, mikäli ohjelmaa suoritetaan 30 päivää, 30 minuuttia kerrallaan ja 30 asteen lämmössä. Tuli muuten kuuma heti alkuunsa ja voi luoja sitä hien määrää. En edes muista, milloin punnerruksia tehdessä leuastani ja nenänvartta pitkin olisi valunut yhtä paljon hikeä... Kyseessä oli kuitenkin varsin yksinkertainen kotitreeni! :D

Summa summarum

Kuten huomasit, mitään erikoisia vippaskonsteja minulla ei ole antaa. Mene oman kroppasi ehdoilla, keskity hyvinvointiin. Sen sijaan, että murehtisit kaikista herkuista kieltäytymisistä, pidä  pää kylmänä. Päätä asiat, mitkä eivät kuulu uusiin elämäntapoihin kuntokuurin aikana, äläkä stressaa siitä, ettei ruokavalioosi kuulu mitään epäterveellistä. Liiku itsellesi sopivalla tasolla, haastathan kuitenkin kroppaasi! Tärkeintä on hyvä fiilis ja virkeä mielï! Ahdistus ja pakkopulla on ainakin oman kokemukseni mukaan varmin keino tappaa kropparempan eteneminen.

Syökää siis hyvin, voikaa paremmin! :)

1 kommentti:

  1. Hei kiva että täälläkin blogissa on jälleen aktivoiduttu. Tsemppiä projektiin ja hyvää oloa! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...