sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Helppoa ruokaa helteellä

Viime aikoina hellerajojen paukkuessa yli sietokyvyn on motivaatio heilua kuuman hellan edessä ollut varsin matala. Senpä takia innostuin pari viikkoa sitten paistelemaan kerralla kaksi kiloa oreganolla, valkopippurilla ja suolalla maustettuja broilerin fileepihvejä sekä 2 litraa (josta 1,4 kg on lihaa) jauhelihakastiketta. Tällaista meillä kahden hengen taloudessa.. :D Iskin suurimman osan annoksina rasioihin pakkaseen myöhempää käyttöä varten ja vasta nyt alkavat pakastimen tarjottavat vedellä viimeisiään.

Broilerin fileepihvien kanssa olen syönyt salaattia raaka-aineita vaihdellen. Suomalaiset kasvikset ovat nyt edullisia, joten pyrin käyttämään niitä mahdollisimman runsaasti. Eilen ystävämme Lidl kauppasi Kreikka-teeman kunniaksi maittavan valikoiman antipastoja, joista en yksinkertaisesti voinut olla kävelemättä ohi. Tutkin tuotteiden kilohinnat tarkkaan ja totesin, että parempi ottaa nyt reilusti ja nauttia. Voi nimittäin mennä hetki, jolloin antipastoista voi nauttia uudemman kerran alle kympillä kilo.. Mukaan lähti tulisuudeltaan erilaisia chilejä ja paprikoita tuorejuustolla täytettynä sëkä riisitäytteisiä viinilehtikääryleitä. Antipastot ovat olleet aivan mahtava lisä salaatin ja lihan/kanan/kalan kaveriksi..



Näin meillä eilen syötiin:

broilerin fileepihvi ruohosipuli-voikastikkeella
(+pieni jauhelihapihvi, koska kana oli tänään kovin pieni meille molemmille syötäväksi)
Lisäksi salaatti kiinankaalista, tomaatista ja kurkusta, oregano-oliiviöljykastike
sekä tuorejuustotäytteinen chili, viinilehtikääryle ja sitruunalohko

Maistui!

P.S. Kropparemppa edistyy: painin muuten alle 70 kiloisten sarjassa ;)
(asiasta lisää myöhemmin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...