Tänään muuten niin mauton kiinankaali pääsi aivan uusiin ulottuvuuksiin jauhelihakastikkeen lisukkeena. Avokki harvoin kehuu ateriasta juuri salaattia, mutta nyt pääsin todistamaan sitäkin hetkeä. Kaikista hauskinta on se, ettei salaatti koostunut muusta kuin kiinankaalista ja kastikkeesta, jonka valmistin erittäin summanmutikassa (mikäsana..) :D Salaatin maun voimakkuutta voi helposti säätää muuttamalla kiinankaalin määrää. Itse tykkäsimme erittäin valkosipulisesta versiosta, mikä antoi reilusti potkua aterialle ja toimi perinteisen tomaattipohjaisen jauhelihakastikkeen (jota normaalisti spagetin kanssa nautitaan) kanssa enemmän kuin hyvin. Pakko sanoa, ettei spagettia tehnyt mieli lainkaan. :)
P.S. Lidlin herkkusienisalaatti <3 |
Hyvää kiinankaalista kahdelle
kiinankaalia muutama reilu kourallinen
1 valkosipulin kynsi
1 tl juoksevaa hunajaa
reilu loraus oliiviöljyä
yrttisuolaa
Murskaa valkosipulin kynsi, lisää joukkoon hunaja, öljy ja suola. Sekoita hyvin.
Suikaloi hyvin huuhdeltu kiinankaali, sekoita kastikkeen kanssa. Nauti vaikka heti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti