keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Terveellisempi tacosalaatti

Kuten monet teistä varmasti muistavat, olen jo pidemmän aikaa vältellyt tiettyjä varsin haitallisiksi todettuja lisäaineita, kuten arominvahventeina (myös hiivauute), keinotekoisia makeutusaineita ja nitriittiä. Eilen tacosalaattia valmistaessani mietin hetken, lähdenkö etsimään kaupan maustehyllyltä arominvahventeetonta valmista tacomausteseosta. En lähtenyt. Päädyin maustamaan jauhelihan ainoastaan aitoja makuja hyödyntäen. Inspiraation otin vanhasta suosikistani Annika Dahlqvistin tacomaustereseptistä, ja hyödynsin siinä käytettäviä mausteita. Toimi! En kaivannut salaattiini tomaattisalsaa, juustodippiä tai muitakaan valmiskastikkeita. Toki niitäkin voi halutessaan käyttää (tomaattisalsaakin taitaa löytyä suht lisäaineettomana, joten ei pelkoa glutamaattimigreenistä...)


Tacosalaatti (2 annosta)

200 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsiä
1 rkl tomaattipyrettä
voita
paprikajauhetta
chiliä (tuoretta tai kuivattua)
juustokuminaa
Herbamare-yrttisuolaa

Salaattiin: jääsalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, juustokuutioita (kermajuusto/feta)

päälle loraus oliiviöljyä
(+ Rhode island-salaattikastiketta)

Kuullota sipulia voissa, lisää pannulle jauheliha. Mausta reilulla kädellä. 
Pilko paistamisen aikana salaattiainekset. 
Kokoa kasvikset lautaselle, lisää päälle juustokuutiot ja jauheliha.
(Juusto kasvisten päälle siksi, että sulaa lämpimän jauhelihan alla ihanan pehmeäksi, nam!)
Lorauta päälle vielä oliiviöljyä sekä haluamaasi salaattikastiketta.
Nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...