torstai 19. heinäkuuta 2012

Syyskunto, täältä tullaan! :)

Päätinpä sitten ostaa päräyttää itselleni sykemittarin. Mistään sadan euron tuotteesta ei ole kyse, lähellekään. Selvisin nimittäin alle 20 eurolla. Ja kyllä, tuote on täysin uusi. :) Bongasin nimittäin Lidlistä varsin laadukkaalta vaikuttavan sykemittarin, jossa oli aivan riittävästi toimintoja näin peruskuntoilijalle. Laite näyttää sykkeen lisäksi kulutetut kalorit, poltetun rasvan (grammoina), keskisykkeen (myös maksimi- ja minimisyke), harjoitukseen käytetyn ajan, kuntotason (1-6, joista 1 paras tulos, 6 huonoin). Sykymittariin voi päivittää omat henkilökohtaiset tiedot (ikä, pituus, paino), joista sykemittari laskee automaattisesti painoindeksin ja oman maksimisykkeen. Sykemittarissa on monia lukuisia toimintoja, joita en vielä ole ehtinyt tutkimaan/testaamaan. Kokemuksen (ja toivottavasti kunnon) karttuessa kerron aiheesta myöhemmin lisää. :)

Viime viikolla puolestaan ostin alennusmyynneistä Skechersin Shape Ups- nimiset kengät. Niiden juju piilee kengänpohjassa, joka on pyöreä. Kenkä on suunniteltu siten, että niillä kävely vastaisi  upottavalla hiekalla kävelyä. Kroppa joutuu aktiivisemmin hakemaan tasapainoa, käyttämään enemmän lihaksia, joten niillä kävelyn tulisi myös kuluttaa enemmän kaloreita. Olen viikon ajan kokeillut kyseisiä kenkiä ja ilokseni todennut, että ostos kannatti. Ensinnäkin kengässä oleva tehokas kantapään vaimennus tekee kävelystä todella mukavaa. Askel rullaa mukavasti pyöreän pohjan ansiosta ja lihaksetkin tuntuvat toimivan aktiivisemmin. Ainakin hiki nousee pintaan huomattavasti helpommin. :)

Mutta nyt takaisin sykemittariin. Tällaiset tulokset sain päivän kävelylenkiltä. Ajan ja keskisykkeen osalta tiedot menevät hieman pieleen, koska laitoin sykemittarin ajastimen päälle n.5 min ennen lenkille lähtöä. Lopussa tein fitness level-testin, johon kuuluu 5 min lepotauko välittömästi harjoituksen jälkeen.

Matka: 3.0 km (shape ups- kengillä)
Aika: 44 min ( josta n.30 min käytetty kävelylenkkiin)
Keskisyke: 126 (todellisuudessa lähempänä 140)
Kcal: 370
Rasvanpoltto: 42.8g

Ihan mielenkiinnon vuoksi voisin käydä huomenna heittämässä saman lenkin, mutta ihan perus lenkkitossuilla. Saanko erilaiset lukemat? Jos, niin kuinka paljon erilaiset ja mihin suuntaan? Sitä ennen ajattelin keskittyä iltapalan valmistamiseen. Luvassa on iso keko dippikasviksia, minttu-suklaan makuinen protskujuoma ja muutama kupillinen teetä. Kyllä lähti nyt kunto kohoamaan! :)

3 kommenttia:

 1. Itse olen kävellyt jo pari vuotta talvia lukuunottamatta paljasjalkatossuilla (Vibram FiveFingers), ja enää en osaisi olla ilman :) Pari kaveria on juossut jopa maratoneja niillä, vaikka ko. kengissä ei ole minkäänlaisia pehmusteita - juju onkin että juostessa askellus siirtyy kantapäältä päkiälle. Pidin hiljattain korkokenkiä päivän kun oli iltamenoja - selkä ja takareidet menivät jumiin päiväkausiksi jälkeenpäin :( Vibramit jalassa aiemmin vaivanneet alaselkä- ja polviongelmat ovat tyystin kadonneet.

  VastaaPoista
 2. moikka! ostin itse kanssa lidlistä kyseisen mittarin;) tuntuu toimivan ihan hyvin sykkeiden ja kaloreiden osalta. onko sinulla tietoa saako sykevyötä laitettua paikoilleen esim. 10 min ennen liikuntaa niin, että mittaisi kalorikulutuksen vain siltä ajalta kuin haluan eli että aika ja kalorit tulisivat vain liikunnasta, eikä sykemittari aloittaisi heti laskemaan? ja mitenhän tuota rasvanpolttoa pitäisi tulkita..itselleni on vähän kysymysmerkki sen tarkoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mietin samaa asiaa, kuinka laskurit saisi käyntiin haluamallaan ajalla. Yksi keino on nollata laskurit juuri ennen harjoitusta. Silloin sykevyön paikoilleen laiton ja urheilusuorituksen aloittamisen väliin jäävää aikaa/kulutusta ei oteta huomioon.

   Rasvanpolttolaskuria en lähtisi tuijottelemaan, kyllä se rasva sieltä kropasta sulaa ilman laskuriakin. Kunhan muistaa pitää sykkeet riittävällä korkeudella, harjoituksen keston sopivana, niin tulosta pitäisi tulla.

   Korostaisin silti, että kaikista tärkeintä on oikea ruokavalio rasvanpolttoa ajatellen. Mikäli veren insuliinitasot ovat korkealla liiallisen hiilihydraatin syönnin takia, keho polttaa rasvaa huonosti. Jättämällä pois turhat hiilihydraatit, keho polttaa tehokkaammin rasvaa, vuorokauden ympäri, liikunnasta huolimatta. Liikunta tuo vain lisätehoa. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...